Det kan være svært at vælge de rigtige senge

Sengen tilpasser sig din krop (foto Dunlopillo.dk)

Sengen tilpasser sig din krop (foto Dunlopillo.dk)

Når vi hopper under dynen om aftenen, så er der mange ting, som afgør hvordan vores nattesøvn bliver. En af de ting, som kan have stor indflydelse på søvnen er ens seng. Derfor er det vigtigt at vælge den seng, der passer til netop ens behov. En seng kan have mange forskellige udtryk. De fleste er ret simpel bygget op med en sengeramme i træ eller metal. Denne ramme har for det meste fire ben, og i sengerammen ligger så en lamelbund, som madrassen kan ligge på. Lamelbunden skal sikre, at madrassen ikke falder igennem sengerammen, og at den kan give sig lidt, når man bevæger sig i sengen.

Søvnkvaliteten påvirker helbredet

Nogle senge er også bygget op med en madras, som har indbygget en sengeramme. Dette kaldes en boksmadras, fordi der er en træboks inde i madrassen, som holder madrassen oppe og stiv. Man har mulighed for at sætte ben eller meder direkte på de fleste boksmadrasser.

Desuden kan senge have mange forskellige størrelser. Nogle senge er omkring 90 centimeter i bredden og kaldes enkeltsenge, da der kun er plads til en person i dem. Andre senge er 140 centimeter i bredden, som er en mellemstørrelse, der både er beregnet til en eller to personer. Dobbeltsenge er en betegnelse for en seng på 180 centimeter. Disse kan enten bestå af en enkelt meget bred madras eller også to madrasser på 90 centimeter, som er sat sammen.

En god seng, et godt humør

Langt de fleste seng som man kan købe i Danmark er to meter i længden, hvilket også er langt nok til de fleste, da man normalt ikke ligger fuldt udstrakt, når man sover. Med tiden har danskernes behov for senge ændret sig. Tidligere var senge beregnet til at sove i. I dag bruger vi mere af vores vågne tid i vores senge end før. Hvor det tidligere kun lå en bog på natbordet, har mange i dag både fjernsyn, iPad og mobiltelefon med sig i seng, og sengen er derfor gået fra et sovemøbel til et opholdsmøbel.

 

Hvis du vil vide mere om senge, så se her

 

Læs også

En juniorseng giver børnene en god start

Få elevationssenge på tilbud til en god pris

Share

Tags: , , ,

1 Response to "Det kan være svært at vælge de rigtige senge"

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.