Madrasser lader kroppen falde roligt og helt ind til sindet

En god madras til en god seng (foto Dunlopillo.dk)

En god madras til en god seng (foto Dunlopillo.dk)

Madrasser er bløde, elastiske, pulserende og hvilende. Madrasser lader kroppenes pulserende, hvilende og drivende væsen komme til rettte. De lader som sådan mennesket hvile helt ud og slappe af i de få øjeblikke, det nu engang varer. Som sådan er der ikke noget at sige til, at senge lader kroppene falde helt til. Der er som sådan ikke så meget andet ved det end at sige, at det er helt naturligt. For hvad skulle vi gøre uden den horisontale stilling, som vi dagligt beboer i nattens timer? Skulle menneskene sove oprejste som soldater under nattevagter? Skulle menneskene bebo også nattens mørke med retinaens lysende stave, som vi også gør i løbet af dagens lys. Mørket tilbyder ikke nogen udvej, og det er som sådan ganske betryggende. For ligger man på bløde madrasser, tænker man slet ikke den tanke, at der skulle være nogen udvej af betydning. Tværtimod sætter betydningen sig her præcist og åbenbart. Man har lyst til at hvile ud, fordi der er en umiddelbar fascination af lige præcis det, at man for engang skyld er afklædt og rolig, tryg som et barn.

Gyldne punkter

Hvad madrasser kan minde os om er de første øjeblikke. Det madrasser er i stand til er at komme os til undsætning, at lade os være tjent med nogle gyldne øjeblikke, der som sådan sætter sig fast på nethinden. Men det på trods af at øjenlågene er lukkede. Her sætter fascinationens gyldne øjeblik sig ind. Det er derfor, madrasser er anledninger til fascinerende øjeblikke. Selvom øjnene er lukkede, og omverdenen fraværende, er der noget at bemærke.

En ekstrasanselig verden

Hvad madrasser dermed fortæller os er, at der findes en verden, der lader sig sanse udenom det fysiske. Det er en ekstrasanselig verden, der møder os i det øjeblik, hvor man slapper helt af på madrasser så bløde som vinden.

Find gode madrasser lige her

 

Se flere af vores indlæg om madrasser:

Madrasser, åh skønne madrasser kom til mig

Topmadrasser – Hvor meget ved du egentligt?

Share

Tags: , , , ,

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.